Günümüzde
obezite diğer bir adı ile fazla kilolu olmak birçok hastalığa davetiye çıkarır.
Bu nedenle yemek alışkanlıklarına yiyeceklerin içeriklerinde farklılıklar
yapılır. Pasta da kalorili yiyeceklerin başında gelir. İçeriğinde un ve şekerin
olması başlı başına bir kalori yoğunluğunu oluşturur. Genellikle meyveli
pastalar hafif olarak imal edilir. Fakat yeni bir yöntem olarak artık meyveli
pastaları unsuz yapmaktır. Meyveli pasta içeriğinde yer alan pandispanya kekine
un yerine ceviz ya da fındığı mutfak robotunda un haline getirip eklemek
gereklidir. Böylelikle yapılan pastanın tadında herhangi bir değişiklik olmadan
çok hafif bir hale gelir.
Mevsim Meyveli Şekersiz Pasta
Mevsim meyveli şekeriz pasta tarifi taze meyveler ile başlar. Meyve içeriğindeki
şekeri ve şeker yerine bal kullanılan pastalar oldukça hafif ve lezzetlidir. Bildiğiniz
gibi pastaların içeriği un ile yapılan keki ve kremadan oluşur. Yapım
aşamasında kekin içerisine hurma suyu, 2 kaşık bal eklenir ise tadının şekerli
kek tadından farklı olmadığı görülür. Ayrıca krema yapımında da isteğe göre
şeker yerine bu malzemeler kullanılır. Mevsim meyveleri ile şekersiz pasta için
geriye kalan sadece istenilen meyveleri seçmektir. Dilerseniz içerisinde
dilerseniz süs olarak üzerine meyveleri koyarak hem hafif hem de lezzetli pasta
yapabilirsiniz.
Taze Meyveli Şekersiz Pasta
Şekerli
yiyeceklerin insan vücuduna verdiği zarar hepimizce bilinir. Bu nedenle her
yiyecekten yeteri kadar şeker almak gereklidir. Örneğin pasta gibi oldukça
kalorili ve şekerli olan bir yiyeceğin yapımından şekeri çıkmak yerine
alternatif malzemeler koymak gereklidir. Pasta kekinin içerisine şeker yerine
kuru kayısı püresi ve ek olarak tarçın konulabilir. Böylelikle kek istenen
lezzete ulaşır. Pasta içerisinde yer alan krema da ise şeker yerine bal
kullanılabilir. Taze meyveli şekersiz pasta yapmak aynı zamanda meyve
içeriğindeki şeker tadından yararlanmaktır. Bu şekilde yapılan pastalar oldukça
lezzetli ve besleyicidir.
Pasta
yapımında belirli malzemelerin değiştirilmesi ile pastanın lezzetinin
değişmeden kalorisinin düşürülmesi mümkündür. Bu tarz yapılan pastalardan biri
de meyveli şekersiz unsuz pastadır. Bu pastanın yapımında şeker yerine bal, un
yerine fındık ve cevizin mutfak robotu yardımı ile un haline getirilmiş şekli
eklenir. Ayrıca meyvelerin içerisindeki şeker miktarı nedeni ile de lezzetli ve
hafif bir pasta elde edilmiş olur.
Yorumlar
Yorum Gönder